Stijlvolle tuin te Knokke met een ‘high-end’ afwerking

Doorheen alle seizoenen laat deze tuin een sterke, visuele impressie na.

Stijlvolle tuin te Knokke met een ‘high-end’ afwerking
Doorheen alle seizoenen laat deze tuin een sterke, visuele impressie na.

Zacht golvende massieven in verschillende groentinten doorbreken speels de rechte lijnen van de verharding. Ertussen genesteld, liggen weelderig geurende bloemenborders in pastelkleuren, waarin de verwachting ligt van warme zomerse dagen.

Spelen met licht
De exclusieve Cavern – verlichtingsarmaturen zorgen overal in de tuin voor mooie accenten. Een strak design, volledig vervaardigd uit koper met een authentieke uitstraling.

Quercus Phellos, zijn traaggroeiende eiken met een decoratief blad en een oranje/oker-herfstkleur. Om van dag één een volwassen karakter te geven aan de tuin werden hiervan zes grote exemplaren aangeplant.

Daarnaast is er een grote diversiteit aan meerstammige bomen, elk met hun eigen specifieke kenmerken op verschillende tijdstippen tijdens het jaar. Ook hier speelt verlichting een belangrijke rol zodra de zon ’s avonds aan de horizon komt te staan.

Een lang, smal kanaal vormt de scheiding tussen het iets lager gelegen eerste deel van de tuin en de terrassen rond de zomerbar. Het niveau verschil wordt opgevangen door een cortenstaal plint die subtiel wordt verlicht. Om languit te genieten in de zon is er langsheen het water een ‘plage’ voorzien in gravel.

Summer-vibes
De zomerbar, geïntegreerd in een eiken bijgebouw, is volledig afwerkt in natuurlijke materialen. De vloer van grijze, onregelmatige kleiklinkers wordt doorgetrokken naar de terrassen zodat de grens tussen binnen en buiten voor een stuk vervaagt. De muren in leempleister zijn zonder meer tijdloos en geven warmte en perspectief aan de ruimte.

De keuken is uitgevoerd in gezandstraalde Muzillac travertin (v. Hullebusch). Kopertinten worden herhaald in het kraanwerk alsook in de verlichting. Wanneer het ’s avonds wat koeler wordt zorgen 3 Dome – koepels voor een weldadige warmte. In de hoek staat de nieuwste verlichting van ‘Monsieur Tricot’ – unieke sfeerverlichting die ook makkelijk meeneembaar is naar buiten.

Tafel en stoelen zijn ontworpen door de jonge talentvolle designer Arno Deruyck. Naast een uitgekiend lijnenspel stond een hoog zitcomfort centraal.