Showroom L. – Pittem

L’ombre: Exclusieve verlichting voor binnen en buiten

In 2018 opende L’Ombre zijn nieuwe toonzaal – een indrukwekkend, modernistisch gebouw opgetrokken in beton met houtnerfstructuur die al van ver in het straatbeeld opvalt.

Belangrijk was om de identiteit van het bedrijf te vertalen in de omgevingsaanleg. De uitgepuurde landelijke stijl, eigen aan hun verlichtingsarmaturen, wordt dan ook in alle facetten weerspiegeld.

Materialen zoals kasseien (Vossekoppen), oude blauwsteen straatborduren, en massieve consoles in  natuursteen gaan hier in dialoog met de strakke architectuur.

Rondom de showroom, in een zacht glooiend gazon, zijn eilanden met een overvloed aan grassen en veldbloemen. Deze kleine stukjes ‘wilde’ natuur vormen samen met de kronen van de grote meerstammige bomen een tegenwicht en plaatsen het geheel in een groen decor.

Bij valavond worden deze prachtige bomen uitverlicht en wordt de schaduw van hun silhouet geprojecteerd op de betonnen voorgevel van de showroom.

‘Reeds van bij de start waren we zeer enthousiast te mogen bijdragen aan dit fantastische project, temeer omdat het DNA van deze firma zeer nauw aansluit bij het onze. Voor mij is dit een ‘on-going’ opdracht. Naarmate het bedrijf verder evolueert helpen wij graag nadenken over het verder optimaliseren van de ruimte in functie van hun activiteiten. Dit gaat in hoofdzaak om details maar deze maken uiteindelijk wel een groot verschil’.